villa hellesund

Et 17 år langt soppmareritt endte godt

Da ekteparet Tom og Rita Hellesund kjøpte den hvite villaen i Røyksund i 2003, ante de ikke at huset var fullt av råte, fukt og sopp.
I flere omganger tømte familien ufrivillig huset sitt. De kloret, vasket ned og deretter kastet det aller meste av det de eier.

Her bor:
Hvem:  Tom og Rita Hellesund
Hva: Moderne funkis bolig levert av Garvik
Hvor: Røyksund

bygge hus haugesund

Da Haugesunds Avis pratet med bømlingene i starten av juni i fjor hadde de levd med alvorlige helseplager over mange år. De hadde innsett at huset var roten til mye av sjukdommene som var påført familien- og at det hvite trehuset ikke var til å berges.

– Vi har jo fortsatt lån på det tidligere huset, og var med andre ord ikke spesielt attraktive hos bankene. På det tidspunktet ante vi ikke om finansieringen ville ordne seg, sier de..

– Enestående
Men for å slippe selge billig og leie resten av livet, var ekteparet klar på at det eneste alternativet, som i utgangspunktet virket urealistisk, var å prøve å bygge et nytt hus. De bestilte dermed en huskatalog hos Garvik Gruppen. Bare for å kartlegge hva det faktisk ville koste. Kort tid etterpå ble Hellesund oppringt av boligleverandøren på Karmøy.

– Jeg fortalte historien vår. Sa at vi ikke hadde finansieringen på plass og var midt i en krise. Men daglig leder Gabriel Garvik har vært enestående fra første sekund. Han så det menneskelige oppi det hele, og har brukt utrolig mye tid på oss. Han planla et solid hus. Til en overkommelig pris, skryter hun.

rive og bygge nytt haugesund byggefirma

– En lettelse
Men etter avslag på avslag i ulike banker begynte familien å se mørkt på det. Helt til de kom i kontakt med Skudenes & Aakra Sparebank i oktober i fjor. – Vi ble møtte med fortåelse. Ting løsnet. Da var alle søknader i boks. Og deretter gikk alt slag i slag.
21. november i fjor ble huset på den idylliske plassen i den lille vika i Røyksund revet. En gledens dag, ifølge familien.

– Vi har ikke fungert på mange, mange år. Prosessen har pågått så lenge. Så det var ikke vemodig engang da huset ble revet. Heller en lettelse, beskriver de.

– Forferdelige greier
Daglig leder i Garvik Gruppen Gabriel Garvik er tydelig på at de strekker seg langt for kunder som ønsker å bygge hus.

– Jeg hørte historien til denne familien og fikk veldig vondt av dem. Jeg har lest en del om muggsopp i hus, og det er forferdelige greier, som en ikke skal spøke med, understreker han.
Garvik bekrefter at de hadde en god del møter med ekteparet og sammen kom fram til en god løsning.

funkishus haugesund

– Surrealistisk
Bømlingene mener de har vært heldige som har møtt rett folk til rett tid.

– Gjengen i Garvik Gruppen har vært utrolig rause, tålmodige og kreative. Vi tenkte mange ganger at «nå har vi prøvd alt, dette går ikke». Og så har Gabriel svart at «Vi skal jo bygge hus». Og kommet med nye ideer, sier hun.

Et drøyt halvår etter rivingen, 10. juli i år, flyttet familien inn på riktig adresse, i et splitter nytt hus.

– Helt surrealistisk at vi er tilbake. Jeg hadde faktisk aldri trodd det, sier Rita.

Innholde i boligreportasjen er hentet fra Haugesund Avis
Tekst/foto: Haugesund Avis

Har du lyst til å se andre prosjekter fra oss, vær så snill å sjekke Villa Hausken.