funkishus karmøy

Her håper jeg å bo – for alltid

Han har bygd et hus hvor det ikke er spart på vesentlige kvaliteter. Her ønsker Jostein Ferkingstad å bli gammel og bo så lenger han lever.

Her bor:
Hvem:  Jostein Ferkingstad
Hva: Moderne funkis bolig levert av Garvik
Hvor: Åkrehamn

arkitekttegnet enebolig karmøy

Huset har alt på ett plan og tilfredsstiller også kravene til passivhus. Huset har livsløpstandard.

– Det største jeg har opplevd til nå var da foreldrene mine kom til middag her for første gang og far kunne trille rett inn i stuen i rullestolen sin.
Jostein Ferkingstad blir alvorlig. Han har fått det han har hatt lyst på av materielle goder de siste årene. Men ingenting kan måle seg med helse og familie.

Jostein Ferkingstad har alltid vært åkrabu. Han hadde en stund leilighet på Bakarøynå i Haugesund, men trivdes ikke godt nok der. Det var i Åkrehamn han hadde familien og vennene sine. Der hadde han også et hus fra før.

stor garasje villa ferkingstad

Lytter til fagfolk
Tomten i Gjerdevegen kjøpte han tilfeldig og litt på impuls. Den lå rundt 100 meter fra den forrige boligen han eide på Åkra og er på 1,4 mål.
Det forelå rammetillatelse og tegning på hus på tomten. Den inntegnede boligen var i mur, mens Ferkingstad ønsket å bygge i tre.

– Dette fordi det er lettere å gjøre innvendige forandringer etter hvert, sier han.

Både han og tvillingbroren er over gjennomsnittet interessert i hus og interiør. De to satte seg ned sammen og grovtegnet innvendig. Men la stor vekt på å lytte til fagfolk og innspill fra familie og venner.
Innvendig er alt endret med unntak av walk-in garderobe etter de opprinnelige tegningene. Mangor Stava i Garvik hus ble engasjert som prosjektleder på bygningen

moderne stue karmøy

Bedre enn forventningene
– Det meste har stemt så langt. Det har blitt bedre enn mine forventninger.
Et klart ønske var å bryte opp husveggene med både liggende og stående kledning på huset. En annen type kledning på garasjene og smalere panel noen steder. Og kontrast mellom brunt Royal impregnert og hvitt. Det er heller ikke et eneste vannbor på kledningen. Alle hjørnene er skråskåret.

Han var veldig spent på den første tegningen fra arkitekten som Garvik brukte og det ble heller ikke store forandringer fra denne annet enn at vinduer og dører ble skiftet til svart etter hans ønske.

3.80 takhøyde
Taket innendørs er noe av det han er mest fornøyd med. Takhøyden i den høyeste delen er på 3.80 meter og består av spilepanel.

– Spilepanelet var arbeidskrevende og er fagmessig gjort som alt annet. Men estetisk flott i tillegg til at det gir en bedre akustikk da det er mye mindre demping i denne type hus en eldre hus med gardiner osv, sier Ferkingstad som på forhånd var redd det ble ekko pga takhøyden.
Peisen i den brede og høye pipen er en annen prikk over i-en. Den var det tvillingbroren som foreslo.

villa ferkingstad karmøy
moderne detaljer funkishus karmøy

Innholde i boligreportasjen er hentet fra Haugesund Avis
Tekst/foto: Haugesund Avis

Vi har også Bygde i barndomshagen, som er et av våre siste favorittprosjekt.