Stortrives i sitt nye hjem: – alle leverandørene har gjort en kjempejobb, forteller Helene. Hun beskriver dem som nøyaktige til minste detalj, og at de kreative løsningene har satt prikken over i’en for samboerparet.

- Hadde aldri trodd vi skulle bli så fornøyde

Helene Nes Eide og Dag Stanley Ferkingstad hadde hver sine krav for sitt fremtidige drømmehus. Etter å ha vært på flere visninger, falt de for beliggenheten i Stivlevågen.

I Stivlevågen er det nemlig ingenting som er latt til tilfeldighetene. Omkranset av naturskjønne omgivelser like ved havet, ligger de flunkende nye «Black Edition»-boligene til Garvik Gruppen. Alle kledd i royalimpregnert kledning, svarte aliminiumsbelagte vinduer, og med svarte detaljer helt inn til kjernen av huset.

Mens noen av leilighetene og rekkehusene på feltet fortsatt er under utbygging, er det flere av boligeierne som har fått muligheten til å flytte inn sine nye hjem. Blant dem er samboerparet Helene og Dag Stanley. De kjøpte enebolig i november i fjor, og flyttet inn allerede i oktober i år.

Vi hadde aldri tenkt at vi skulle flytte hit til Mannes, men etter å ha sett en finnannonse tenkte jeg at vi i det minste måtte gå på visning, forteller Helene.

Ønsker du også å bo på Stivlevågen? Vi har fortsatt ledige leiligheter, eneboliger og tomter.

Se våre boligprosjekter her

Prisen var avgjørende

I utgangspunktet hadde Helene og Dag Stanley egentlig sett for seg å bo i nærheten av familiene på Ferkingstad og Liknes, men etter å ha vært på flere visninger uten hell, bestemte paret seg for å kjøre til Mannes for å ta en titt på det nye feltet.

Det første vi la merke til var sjøutsikten. Dette var nok til å fange interessen vår, smiler Helene.

Paret hadde egentlig sett for seg å bygge hus selv, men da prisene i boligmarkedet skjøt i været, ble det nærmest umulig for dem å finne en passende tomt som innfridde alle behovene de hadde. De tok derfor kontakt med Garvik for å vise sin interesse for Stivlevågen, og avtalte deretter et møte for å avklare eventuelle muligheter for huskjøp.

– Siden materialprisene bare fortsatte å stige og vi enda ikke hadde fått tak i tomt – ønsket vi å gi det en sjanse, sier Helene og fortsetter: Etter møtet fant vi også ut at prisene var mye rimeligere sammenliknet med boligmarkedet i den perioden, og spesielt i forhold til det å bygge selv.

Da Garvik tok opp kontakten igjen og fortalte dem at det hadde åpnet seg en unik mulighet – slo de til.

Helene og Dag Stanley har kombinert de svarte detaljene sammen med en moderne, rustikk stil i hjemmet. Målet har vært å beholde den svarte tråden gjennom boligen. Paret er svært fornøyde med størrelsen på huset. De praktiske løsningene gir lite innsyn fra naboboligene, og på kvelder og solrike dager benytter de seg av den utvendige solskjermingen de har fått installert selv.
På kjøkkenet har de gått for et romslig kjøkken fra Friestad, svarte detaljer og en slitesterk høytrykkslaminat med steinmønster.

Hadde en lang liste med kriterier

På forhånd hadde Helene og Dag Stanley satt seg flere krav til hva de ønsket å få ut av sin fremtidige bolig. Blant disse var det sjøutsikt, beliggenhet og nybygg som var det mest sentrale for paret. At de på toppen av det hele skulle ende opp med et «prosjekthus», var en fjern tanke som nå ble til realitet.

Personlig føler jeg at man i nøkkelferdige boliger ikke alltid får den «fulle pakken», og at det enten er lite som følger med, eller mye man må oppgradere, forteller hun og smiler: – Men i Garvik sine boliger fikk man jo alt inkludert i prisen, og selv om vi valgte å oppgradere noe her også, fikk vi god veiledning av både dem og leverandørene.

Favorittrommet til Helene er definitivt stuen i andre etasje. Her har de møblert med både nytt og gammelt, og i tillegg satt opp en liten spilevegg som en ekstra detalj til interiøret. Både tobeinte og firbeinte nyter den fantastiske havutsikten fra stuen i andre etasje.

Frihet til å forme prosjektet

Det tok ikke lang tid for paret å innse at de hadde tatt det rette valget. At de kjøpte boligen såpass tidlig i prosessen, gjorde det nemlig enkelt for dem å kunne bidra der de selv ønsket. Blant annet tok de flere smådeler av prosessen selv, og de fikk tegnet om kjøkkenløsningen ved hjelp av leverandøren, Friestad.

Selv om det var et ferdighus der alt fulgte med, kunne vi fortsatt tilpasse det til våre behov. Det som var så deilig var at vi ikke hadde noe som helst å tenke på utenom det vi ville oppgradere. For oss var det nesten bare å få nøklene i hånden, så ordnet de resten.

Helene forteller at det er Thomas Garvik som har vært prosjektleder for boligen. Han har vært en god støttespiller for de nye huseierne, og gitt dem flere nyttige tips på veien.

– Spesielt med ting som vi ikke har tenkt på selv, har Thomas kommet med gode råd. For eksempel da vi ønsket å oppgradere gulvet måtte vi jo endre gulvlister i tillegg. Da kom Thomas med forslaget om å bytte ut dørlistene i samme slengen, for han mente at de vi allerede hadde ikke kom til å bli fine sammen med det nye gulvet og gulvlistene.

Den spesialtilpassede trappen har fått sin plass i midten av rommet og oppleves som et smykke i boligen. Gulvet i boligen har de oppgradert fra 3 stavs parkett til tarkett laminatgulv fra Norgesgulv.

Sentral beliggenhet

Men det er ikke bare boligen i seg selv paret er fornøyd med. At flere unge også velger å flytte til Mannes er en fin indikator på at ting begynner å endre seg i områdene rundt Åkrehamn.

– Vi merker at det er flere unge og barnefamilier som har begynt å få øynene opp for Mannes, og det virker som om det har blitt en populær plass å flytte til. Det å bo på et boligfelt er jo også veldig sosialt, og vi som bor her har allerede startet opp en velforening der alle er kjempeivrige etter å ta et tak for å lage det fint og koselig. Nå er vi blant annet godt i gang med å planlegge hvordan vi kan skape kjekke fellesområder for barna rundt på feltet.

Nær Stivlevågen ligger også de fleste nødvendige fasiliteter, med trygge skoleveier og mange turmuligheter for både barn og voksne. Drøyt en 5-minutters kjøretur unna ligger Åkrehamn sentrum.

I begynnelsen trodde vi kanskje at Stivlevågen var litt usentralt for oss. Men vi fant fort ut at det ikke stemte. Vi har fått alt det vi ønsket oss, og det er egentlig ingenting å sette fingeren på. Vi er veldig fornøyde med beliggenheten og resultatet Garvik har gitt oss. Jeg føler at i forhold til mange andre boligfelt så har vi fått mye kvalitet for pengene, og vi ser absolutt for oss at dette er et sted vi blir værende.

Fortsatt ledige eneboliger i Stivlevågen

Ønsker du å bli naboen til Helene og Dag Stanley? Garvik Gruppen har fortsatt noen ledige eneboliger i Stivlevågen. Se hva som er ledig her.

Soverommet gir avslappende hotellfølelse med lune gråfarger på veggene og lystette velurgardiner. Fra rommet har de også tilgang til sin helt egen, private balkong. Walk-in garderoben er en plassbesparende løsning med rom for mye oppbevaring.
På baderommene er det Dag Stanley som har valgt ut flisene og Dima murerfirma som har stått for flisleggingen. Baderomsinnredningen har de handlet hos Bademiljø Vedavågen rør.

Se flere bilder på Bolig24 på Instagram.