Hotellfølelse i Jorundvegen

Ikke rart vi får litt hotellfølelse når vi vandrer rundt i de tre etasjene i Jorundvegen 60 på Åkra. I den nye funkisvillaen til familien Skogland Lussand står virkelig komfort, luksus og funksjonelle løsninger i høysetet.

Her bor: Eva Linn Skogland og Lars Christian Lussand med barna på 12, 9, 7 og 1 år.
Hva: Funkisbolig
Hvor: Åkrehamn, Karmøy
Besøk Eva Linn på Instagram: @funki_lussand

stort funkishus karmøy

Tomten fant de gjennom Garvik Gruppen som har tegnet en praktisk familiebolig til familien som teller seks personer.

– Vi ønsket utgang fra stue og kjøkken til hagen og uteområdet. Dessuten stod et større trimrom og en egen ungdomsavdeling i underetasjen på ønskelisten. For ikke å glemme skittentøyssjakten som går gjennom de tre etasjene og virkelig er et must for en småbarnsfamilie som oss, forteller Eva Linn Skogland og Lars Christian Lussand.

store soverom nybygg karmøy

Og det er ikke bare de voksne som er fornøyd med valgene. De tre eldste barna har selv fått velge farge til rommene sine og barna på 12, 9 og 7 kan allerede boltre seg i hver sin dobbeltseng. Det siste har vist seg å være mer praktisk enn de hadde tenkt på, siden leker og utstyr nå blir lagret under den store sengen.

– Det er faktisk utrolig praktisk å sortere alt under sengen i egne beholdere når rommene skal ryddes. Og ingen kan lenger skylde på at de ikke får tid til å rydde, smiler mamma Eva Linn.

stue villa lussand karmøy

Instagram

Byggingen startet november 2017 og allerede i juli 2018 kunne familien flytte inn. Da telte familien fem og for fire måneder siden kom også lille Malvin Mikal til verden. Når en ser seg om i de nye omgivelsene, legger en fort merke til at her finnes lite smånips. De har heller prioritert å ha større gjenstander som speil, lysestaker, potteholdere, kunst på veggen og dekorasjoner.

– De mindre gjenstandene prøver jeg å samle i grupper. Stilen blir mer ryddig og hver ting kommer bedre frem da, mener Eva Linn som henter stor inspirasjon til innredningen på Instagram.

– Det er utrolig mye inspirasjon å hente på Instagram når du bygger nytt. Tips og ideer herfra har vært til stor hjelp for oss når vi har innredet den nye boligen vår, sier hun.

En skal heller ikke se bort i fra at Eva Linn har inspirert en del selv på sosiale medier. På profilen henne @funk_lussand på Instagram legges det stadig ut bilder fra det nye huset og responsen er upåklagelig om en skal måle etter liketrykk.

moderne hus karmøy

Trappen er midtpunktet

De valgte en boltretrapp fra Suldalstrappa i boligen. Trappen er ikke bare lekker å se på, men også å betrakte som et eget møbel i boligen der den strekker seg gjennom tre etasjer midt i huset. Trappen er festet med bolter i veggen og ser nesten ut som den svever i luften. Og det som Eva Linn og Lars Christian liker aller best med den er at det ikke samler seg støv der.

– Vi har erfaring på det fort kan bli en skikkelig oppsamling av hybelkaniner i en mer lukket trapp, men nå ser det heller ut som støvet samler seg nede i første etasje og forhåpentligvis blir fanget opp av robotstøvsugeren som har full hyre her hos oss, smiler de.

moderne bad hus karmøy

Innholdsrikt

Boligen inneholder i første etasje to soverom, trimrom, garderobe, hall med garderobe og vaskerom. På hovedplanet i 2. etasje har de soverom til minstemann, gjestetoalett, stort kjøkken og stue i åpen løsning. Her ligger også hovedsoverommet med eget garderoberom og flott bad.

De har lagt lys eikeparkett i hele boligen, utenom baderommene som er flislagt. På det store trimrommet har de lagt praktiske teppefliser på gulvet. De har valgt å ha et eget garderoberom for barna i første etasje, slik at de slipper å bruke plass til garderobe på rommene deres. Dessuten har de også stor garderobe med hvert sitt skap til barnas yttertøy i hallen. I den øverste etasjen har den ene datteren soverom og i tillegg er det TV-stue. Øverst i trappeoppgangen er det også en egen plass til å spille sjakk, noe ikke minst Lars Christian liker godt.

– Vi er strålende fornøyd med det nye huset vårt. Nå gleder vi oss lysere dager og til å gjøre ferdig uteområdet og hagen, sier de.

Innholde i boligreportasjen er hentet fra Vi Bygger Nytt
Tekst: Liv Alsaker Sande – Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen – Stylist: Ann Helen Kvalevaag

Har du lyst til å se andre prosjekter fra oss, vær så snill å sjekke lenken.