Hyttedrøm i Erve

Vi befinner oss i en rolig bukt like ved Ålfjorden i Erve. Oppe på toppen skimter man et av Garviks nyeste hytteprosjekter. En moderne hytte med solforhold fra morgen til kveld, og en utsikt mange bare kan drømme om.

Selve byggeprosessen av hytta startet i oktober 2020, forteller hytteeierne. 18.juni 2021 flyttet de ivrig inn i sitt nye ferieparadis.

– Det har vært en veldig bra prosess, og vi er svært fornøyde med arbeidet prosjektleder Mangor Stava og Garvik Gruppen har utført, sier hytteeier.

Mens Garvik Gruppen tok seg av grunnarbeidet og snekkerarbeidet, har hytteeierne selv lagt mye innsats i uteområdet og innredningen. For dem var det viktig å involvere hele familien i prosessen, slik at også barn og barnebarn kunne trives i hytta.

Er du også på jakt etter en unik hytte? Avtal en gratis konsultasjonstime med oss.

Avtal et møte her

Utfordrende tomt

Da paret først skulle kjøpe hyttetomt var det plassen i Erve de falt for. En vindstille og rolig bukt uten trafikk og hverdagskaos. Kort kjørevei fra jobb og hjem var en bonus.

– Vi kjente jo til plassen fra før av, og visste at vi kunne få det fint her. Utfordringen var tomten som lå i en skråning av steinrøys, sier hytteeier.

Den vanskelige tomten satte derimot ingen stopper for hytteprosjektet. God planlegging og et godt samarbeid mellom familien og byggefirmaet resulterte i en praktisk vinkelhytte på 129kvm, som også ga rom for et stort uteområde.

Vedlikeholdsfritt uteområde

Når vi kommer på besøk, er familien godt i gang med planlegging av de ulike terrassepartiene på tomten. Planen er å holde det så vedlikeholdsfritt som mulig ved å erstatte hage og blomsterbed med en stor terrasse i ulike volum. Her har de fått god hjelp fra Skår 3D som har tegnet en plantegning av uteprosjektet. Arbeidet skal familien gjøre selv.

«Møbelsnekkeren»

Også kledningen i tett malmfuru er av det vedlikeholdsfrie slaget. Denne er det snekker Kristoff fra Garvik Gruppen som har stått for.

– Snekkeren vi brukte var enormt dyktig, og det har vært tett oppfølging og samarbeid hele veien. De kaller Kristoff for «møbelsnekkeren» fordi han er så nøyaktig, forteller hytteeierne.

Et blikkfang

Idet man entrer hytta vender blikket seg raskt mot de store stuevinduene og utsikten ut mot Ålfjorden. Himlingen kombinert med poppel kryssfiner i tak og på vegger skaper et særegent uttrykk i stuen.

– For oss var det viktig å ha det lyst og fint i hytta. Det var mange valg som skulle tas, og mye som skulle gå sammen av farger og materialer, så det tok litt tid å bestemme seg, sier hytteeier.

Familien har gått for en ren fargepalett med hvite og beige naturtoner. Hytta er innredet i en skandinavisk stil med en blanding av nye og arvede møbler. Tv-benken har de fått laget på bestilling hos Eriksen fres & design, mens kjøkken og garderobeløsninger er fra Ikea. Hovedsoverommet består av et lunt og lyst oppholdsrom med god takhøyde og walk-in funksjon til baderommet. Store vinduer og skyvedør ut mot den solfylte terrassen bringer naturen inn i rommet.

– Vi bruker hytta hele året, og vi elsker å være her, sier hytteeier.

God plass til hele familien

Alt i alt rommer hytta tre soverom, to bad, kjøkken og stue, bod med vaskerom, og en hems som snart nærmer seg klar for innredning. Oppe på hemsen vil det på sikt komme en loftstue i den ene enden, og et soverom i andre enden. I boden er det laget til smarte oppbevaringsløsninger med en mezzanin for ekstra lagringsplass.

Hvem gjorde hva:

Husleverandør: Garvik Gruppen
Arkitekt: Garvik Gruppen
Snekkerarbeid: Garvik Gruppen, snekker Kristoff
Grunnarbeid: SK betong via Garvik
Maling/tapetsering: Maler Sakib
Kjøkkenleverandør: IKEA
Baderomsleverandør: Vikingbad via Rørmesterkompaniet
Gulv/tak: Parkett fra OBS bygg, egeninnsats
Flislegging bad: Dima via Garvik
Elektrisk arbeid: Persson Elektro
Rørleggerarbeid: Rørmesterkompaniet
Trapper: Levert via Garvik
Peis: Bygnes bygg
Uteområde: Tegnet av firma Skår 3D, arbeidet gjør de selv