Mine, dine og vår nye bolig

To familier har blitt til én i det flunkende nye funkishuset i Rusnesvegen, Kopervik.

– Dette er faktisk vår første bolig sammen, smiler Andrea.

I stuen sitter Andrea Sevland og Patrik Haak sammen med familiens nyeste tilskudd, Wilma. Hun kom til verden i mars, under den travleste perioden i husbyggingsprosessen.

I underkant av et år gikk paret fra å være fast bestemte på å ikke skulle bo sammen, til å både planlegge og bygge hus sammen.

– I utgangspunktet hadde vi ikke sett for oss å flytte sammen siden barna hadde sine egne kretser der vi allerede bodde hver for oss. Vi ville ikke ta fra dem det. Men med god planlegging og litt logistikkarbeid, har det gått veldig fint, sier Patrik.

Ønsker du også å bygge en moderne enebolig? Avtal en gratis konsultasjonstime med vår arkitekt.

Avtal et møte her
Boligen har også en innebygd garasje og en stor terrasse for solrike dager.

Ikke tilfeldig at det ble i Kopervik

Mens firebarnsfaren Patrik har bodd på både Kolnes og Vormedal de seneste årene, har trebarnsmoren Andrea bodd i Kopervik i nærmere 12 år. Det var dermed ingen tvil om hvor hun ønsket å bo videre.

– Jeg har hele tiden sagt at jeg ikke vil flytte på meg, og siden Patrik har en veldig fleksibel jobb som tillot han å flytte på seg, ble det Kopervik, sier Andrea.

Etter å ha vært på flere visninger på tomter og hus uten hell, dukket tomten i Rusnesvegen opp.

En utfordrende start

Gleden over tomtekjøpet var derimot kortvarig. På grunn av utfordringer som oppsto på tomten, ble det en innviklet prosess for familien å finne den rette entreprenøren som kunne hjelpe dem.

– I begynnelsen så det egentlig litt svart ut. De som vi snakket med kunne ikke gi oss det vi ville ha på grunn av denne utfordringen, og det skapte jo litt frustrasjon, forteller paret.

Etter mye fortvilelse bestemte Andrea og Patrik seg for å prøve lykken hos noen andre, og kontaktet Garvik Gruppen.

– Første bud var å få fikset den kommunale veien som lå bare noen få meter unna tomten, forteller daglig leder Gabriel Garvik.

Etter å ha satt i gang en planleggingsprosess, hjalp de paret å sende inn søknader for å få innvilget kravene og dispensasjon for opparbeidelse av veien.

– Det var jo en hel jungel å forholde seg til når vi skulle starte planleggingsprosessen, og det var mye man måtte tenke på og sette seg inn i. Da Garvik fortalte oss at det ikke var noe problem å bygge slik vi ville ha det i utgangspunktet, ble vi veldig glade, sier Andrea.

Kvik kjøkkenet i boligen har paret selv valgt ut og montert. I vinstuen kan familien nyte sene kvelder og sjøutsikt.

296 kvadratmeter med ren funksjonalitet

Sammen med Garvik Gruppen fikk de nye huseierne tegnet en romslig planløsning med fokus på funksjonelle løsninger for både barn og voksne. Mens Garvik tok seg av helheten av bygget og kommunikasjonen med leverandører, hyret paret inn en interiørkonsulent som kunne hjelpe dem med de mindre detaljene i boligen.

– Vi valgte å hyre inn interiørkonsulent Ann Elin Sørøy som hjalp oss med fargesetting, belysningsplan og interiør i stuen. Det eneste vi trengte å tenke på var hvilken stil vi ønsket å gå for, og deretter sydde hun sammen den perfekte løsningen for oss, sier Andrea.

Nordisk stil

I boligen følges det et nordisk utseende med moderne, svarte detaljer som står i stil med boligens utvendige fasade. Her har paret gått for Garvik Gruppens kjente black-edition karakteristikk i mørk, royalimpregnert kledning, kombinert med naturlig behandlet trekledning i innstikkene av huset.

I fellesarealene skilles det mellom beige naturfarger og grålige toner på veggene, mens på barnas rom i første etasje skapes det kontraster mellom grønne og oransje fargetoner. I denne etasjen har også barna fått tildelt en egen sone med tv-stue, egne soverom og baderom – strategisk plassert i nærheten av vaskerommet.

– I første etasje har barna mulighet til å trekke seg litt tilbake. I tillegg spiller de mye fotball, og da er det ganske praktisk at vaskerommet er i nærheten og at barna har et eget baderom med dusj. På den måten sparer vi oss for mye gummiknotter på gulvene og kø på badet, sier Patrik.

Lun stemning: på soverommet er det kombinert mørke jordtoner på veggene, doble gardiner og myke teppegulv.
Klassisk og moderne: På parets private baderom har de lagt marmorinspirerte fliser kombinert med en mørkere veggfarge på gipsveggene.

Hotellfølelse på soverommet

Men det er ikke bare barna som har fått private soner. I andre etasje har vi nemlig tegnet inn en egen luksusavdeling til paret – med soverom, walk-in garderobe og bad.

– Garvik har tegnet huset akkurat etter våre behov, og det er vi veldig fornøyd med. Det var veldig viktig for oss at vi skulle få en egen avdeling, sier paret.

Ulike nivåer skaper dynamikk i stuen

I kjøkken- og stueløsningen har paret gått for en arkitektonisk vri. Med råd fra prosjektleder Thomas Garvik har de fått bygget inn ekstra takhøyde, gjennomgående peisinnsats, og et platå mellom det de kaller «vinstuen» og den «vanlige» stuen.

– Vi hadde et ønske om å dele stuen litt inn i soner, og valgte derfor å bygge den ene delen opp et nivå. Dette synes vi begge ble ganske stilig, og vi er veldig fornøyde med valget, forteller de.

Siste finish

Selv om det har vært mye å bryne seg på for førstegangsbyggerne, er det bare noen få detaljer som mangler før hjemmet endelig er komplett. Mens Patrik monterer siste rest av kjøkkeninnredningen selv, er de også godt i gang med å gjøre om boden i andre etasje til et soverom til lille Wilma.

– Wilma kom jo rett før vi skulle begynne å montere kjøkken, og vi hadde heller ikke tegnet inn et ekstra soverom i den opprinnelige planløsningen. Men selv om det har vært travelt, er vi veldig fornøyde med resultatet vi har fått til nå, sier paret.

Skal du bygge ny bolig?

Å bygge nytt krever både tid og kompetanse. Med over 40 års erfaring i boligbransjen vet Garvik Gruppen hva som skal til for å lykkes med boligdrømmen. Her får du noen av våre beste tips!

1. Husk at alle tomter har sin egen utforming. Plasser husets fasade i den retning at man tar hensyn til der man ønsker det skal være lunt, lett fremkommelig, og der man vil tilbringe mest tid. Ta derfor tomtens beskaffenhet, solforhold og utsikt i betraktning.

2. Hvilken hustype skal man velge? Se an omgivelsene. Skal huset ligge i en tett bebyggelse, eller ligger det for seg selv? Tenk også på hvilke funksjoner boligen din skal ha. Det finnes nemlig mange måter å utforme et hus på, uavhengig om det er et klassisk hus, funkis eller moderne. Vi har egne arkitekter som hjelper deg med tegneprosessen gratis.

3. Velg den rette entreprenøren for dine behov, og velg noen som du vet har kunnskapen som kreves til ditt prosjekt. På forhånd bør du sjekke om firmaet du vurderer er godt etablerte, og om de har en referanseliste å vise til. Å bygge hus er en stor investering, og det er viktig at du som kunde får den tryggheten og hjelpen du trenger gjennom hele prosessen.

Vi i Garvik Gruppen hjelper deg fra A til Å, og har i tillegg egne prosjektledere og samarbeidsleverandører som skreddersyr og leverer komplette tilbud etter dine ønsker og behov.

Ta kontakt med oss her for en uforpliktende samtale, eller sjekk ut flere av våre garvikhus her.

Har du lyst til å se mer av boligen til Andrea og Patrik kan du følge dem på Instagram-kontoen @Villasevlandhaak.