moderne hus villa garvik

Samme huset - helt ny stil

Du vet akkurat hvor du vil bo, men liker ikke huset. Med forholdsvis enkle grep og løsninger kan du få et stiligere uttrykk. Det trenger ikke koste skjorta. Med 1,2 til 1.5 millioner kommer du langt. Sier Gabriel.

Her bor:
Hvem:  Gabriel Garvik
Hva: Moderne funkisinspirert bolig levert av Garvik
Hvor: Kopervik

hus med utsikt villa garvik

Da 60-tallshuset i Langanesvegen i Kopervik kom for salg i fjor, bare måtte han slå til. Selv om han er åkrabu.

For 14 år siden drømte både han og broren om akkurat denne tomten, med panoramautsikt til fjorden i Nordalsbotn i Kopervik og pulsen mot Kopervik sentrum i sør. Og med egen sjølinje og brygge.

Visste hvordan
Huset hadde stått tomt i ni år, og Gabriel visste akkurat hvordan han ville ha det hvis han fikk hånd om eiendommen. Han solgte det store huset i Åkrehamn.

– Du finner sjelden et så sentralt sted med sjølinje og brygge. Jeg var bare nødt til å slå til, sier Gabriel Garvik og tar imot en nydelig onsdags- ettermiddag.

Blikkstille på sjøen. Flere båter tøffer utover. Etter arbeidstid kan han bare slenge seg ned i sofaen og nyte utsikten.
Han er glad i båt og sjø og beskriver plassen som fantastisk.

husrenovering karmøy byggefirma

Ribbe innvendig
– Jeg ønsket meg et stiligere og mer moderne uttrykk. Vi bygger nye hus. Men jeg har alltid sagt at hvis jeg noen gang skal restaurere et hus, så vil jeg ribbe det innvendig, rive reint alt av elektrisitet, rør, plast og isolasjon. Du kan jobbe mer effektivt og får mer miljøvennlige og økonomiske løsninger, sier han.

– Den største feilen mange gjør er å flytte inn i et gammelt hus og fikse opp rom for rom. Huset blir en byggeplass. Få det gjort ferdig med det samme hvis du kan, sier Gabriel Garvik.

Han fikk hånd om eiendommen i fjor høst. Satte i gang arbeidene i september og flyttet inn i mars. I hagen og ned mot sjøen og bryggen har han mange planer, men har ikke hatt tid ennå.

moderne hus karmøy

Det viktige kjøkkenet
Kjøkkenet er blitt en drømmeplass. Med en langt større kjøkkenøy enn han har hatt tidligere. Her kan han lage mat mens familie og venner sitter rundt kjøkkenøyen.

Fra komfyren har han utsikt mot sjøen gjennom et vindu på vestveggen og mot hele sørsiden. Han kan bare strekke hånden mot kjøleskapet for å hente ut det han trenger.

– Alle burde ha det sånn på kjøkkenet. Det er så praktisk, sier han.
Andre råd han gir er å plassere kjøkkenvasken i tilknytning til et vindu. Ikke mot en vegg.

– Herfra kan jeg se ut og følge med på hvem som kommer. Kjøkkenvifta har jeg i taket for å ikke stange hodet i den.
Første bud er å tenke praktisk, hvordan du vil bo og bruke huset.

husrenovering byggefirma karmøy

Innholde i boligreportasjen er hentet fra Haugesund Avis
Tekst/foto: Haugesund Avis

Vi har også et annet spennende prosjekt, som vi anbefaler deg å se på.