Traff på alle punkter på første forsøk: – Vi har ingenting å sette fingeren på

Fra leilighet til nytt hus. Det unge paret fant trygghet i Garvik Gruppen når de skulle bygge sitt første hus. – Vi merket at de ville vårt beste, sier de.

I mai 2022 sikret Vanessa Thomsen og Jone Gustavsen seg en drøm av en tomt på Spanne. Helt i enden og på toppen av det nye boligfeltet, med friområde som nærmeste nabo.

I utgangspunktet var ikke det unge paret på leit etter tomt, men når muligheten bød seg kunne de ikke la den gå.

– Vi tenkte at herregud – for en mulighet. Derfor satt vi oss opp på loddtrekningen på tre av tomtene fra Karmøy kommune, men tenkte vel egentlig at det ikke kom til å bli oss. Men så fikk vi førstevalget på tomt. Det er så flaks som du kan ha det, smiler Vanessa.

De takket ja til tomta i månedsskiftet mai/juni. I forkant hadde paret lekt med tanken om å bytte ut leiligheten de bodde i med hus, men de hadde hverken vært på visninger eller tenkt tanken på at de skulle bygge selv.

– Det er jo de som har gjort dette flere ganger, vet hva det går i og planlegger husbygging årevis frem i tid. Det gjør ikke vi. Vi hopper med beina først og holder oss for øynene, forteller Vanessa lattermildt.

Men flaksen fra loddtrekningen av tomta skulle vise seg å følge paret videre i prosessen. For mens andre kanskje er innom flere byggherrer, traff Vanessa og Jone blink med førstevalget.

– Vi gikk til Garvik fordi vi hadde hørt så mye godt om de, forteller Jone.

Både venner og familie hadde tidligere benyttet seg av firmaet, så det unge paret visste at det var kvalitetsfolk de gikk til.

– Vi bestemte oss egentlig ganske fort der. Jeg har snakket med veldig mange andre som holder på å bygge nå, og som har vært innom uendelig mange før de landet på noen. Den prosessen blir lang og tung, og jeg tror det hadde gjort husbyggingen til en helt annen opplevelse, forteller Vanessa og sier at Garvik Gruppen leverte på alle punkter. Både på pris, utseende, oppfølging og ferdig utført arbeid.

Drømmer du også å bygge nytt funkishus? Se hvorfor du bør bygge med Garvik Gruppen her.

Bygge hus med Garvik

Garvik Gruppen strakk seg langt for å hjelpe

Relativt uvitne om hva de egentlig ønsket seg tok de kontakt med Garvik Gruppen i juli 2022. I september lå de første tegningene av det som skulle bli drømmehuset på bordet.

– Det gikk veldig fort med oss. Vi fikk tomten på våren. I september hadde vi de første tegningene, og i oktober året etter flyttet vi inn, forteller Jone.

Som førstegangsbyggere visste de lite om hva de burde prioritere, og hva de med fordel kunne nedprioritere når huset skulle tegnes. Og med en krevende tomt som fordret et hus med litt spesielle vinkler var det trygt å ha erfarne folk med på laget.

– Det eneste vi visste var at vi ville ha en egen gjeste-WC. Det var det vi kom inn med, sier Vanessa lattermildt.

Derfor satt de umåtelig pris på hjelpen de fikk fra fagfolkene i Garvik Gruppen. De forteller om mennesker som har strukket seg lenger enn det som kan forventes for at huset skulle bli så perfekt som mulig.

– Vi fikk veldig god hjelp og forslag, vi merket at de ville vårt beste. De vet hvordan det er for oss når vi ikke har gjort dette før, og skal ta avgjørelser for et hus vi kanskje skal ha resten av livet, sier Jone og understreker oppfølgingen: – Byggelederen vår, Mangor, ringte oss med innspill en fredagskveld for da hadde han tenkt, snakket med arkitekten og kom med en bedre løsning når det gjaldt kjøkkenet.

– Når vi hadde et problem med en dør inn til garasjen. Da ringte vi Mangor, og han var her på 10 minutt. Det er en trygghet at de engasjerer seg såpass, istemmer Vanessa.

De beskriver spesielt én ting som var særdeles hjelpsom i tegneprosessen.

– Vi endret jo på tegningene 4-5 ganger før vi var helt i mål, og er veldig fornøyd med at de hadde den tålmodigheten med oss. I tillegg lagde de til en simulator på PC hvor vi kunne gå inn, åpne på dører og bevege oss rundt i huset. Det hjalp oss veldig mye. Da får du en større romfølelse enn når du bare ser på vanlige tegninger, forklarer Vanessa.

Kjøkken: Paret ønsket seg et stort og praktisk kjøkken. I utgangspunktet var kjøkkenet tegnet inn i andre enden av boligen, men etter innspill fra byggeleder endret de på planene. Det angrer Jone og Vanessa ikke på, og nå gleder de seg til sommer og grillvær. For med utgang direkte til terrassen ligger alt til rette for gode matopplevelser i et oppholdsrom hvor ute og inne glir sammen i ett.
Åpen løsning: Allerede fra start visste Vanessa og Jone at de ønsket en åpen løsning mellom kjøkken og stue. Og her kommer virkelig husets vinkel til sin rett. – Jeg var litt skeptisk til det i starten, men vi måtte ha vinkelen slik på grunn av tomta. Nå når vi har bodd her en stund ville jeg ikke hatt det på noen annen måte. Jeg synes det gjør mye for romfølelsen, det blir mye lunere og koseligere med en gang, forteller Vanessa.

Tok utfordringen på strak arm

Hun forteller at dess mer de tegnet, dess mer innspill og ideer dukket opp. Selv brukte Vanessa i denne perioden mye tid på å scrolle på både TikTok og Instagram.

– Du ser det flere plasser i huset her, at her har jeg sittet på Instagram. Garderoben nede har vi lagd selv, det er en såkalt Ikea-hack. Der har vi skjært ut dører av plater og styrt på, smiler hun.

Men det er ikke bare hun og samboeren som har fått bryne seg på ideer hentet fra sosiale medier. Også arbeidsfolka har blitt utfordret. Og det som må kunne beskrives som selve smykket i rommet på hovedbadet, var en utfordring fagfolkene tok på strak arm.

– Vasken på badet har jeg sett på TikTok. Den gruet de seg til å lage for det var litt styr. Men de tok utfordringen, og det ble kjempebra, forteller Vanessa engasjert om den flisbelagte dobbeltvasken.

Hun innrømmer at nettopp badet har blitt et av favorittrommene i huset.

– Vi har prøvd å lage litt «spafølelse» der med varme og lune farger, forklarer hun.

Denne fargepaletten går igjen i huset forøvrig, og Thomsen er klar på at det er huset og interiøret som skal forme seg etter de, og ikke omvendt. For henne har det vært viktig at huset skal fremstå som lunt, lyst og innbydende.

– Huset skal tilpasses oss, det er ikke vi som skal tilpasse oss huset. Vi ville ha en lun og god følelse, og ikke at huset skulle føles som noe du ser i en katalog, forklarer hun.

På hovedbadet er rommets juvel den store flisbelagte vasken. Ideen til den kom fra TikTok, og Garvik Gruppen tok utfordringen på strak arm.
Varme farger går igjen som en rød tråd i hele boligen. Spesielt for Vanessa har det vært viktig å holde en lys og varm fargepalett, både i materialvalg og på interiør.
Et eget gjestebad var blant de få kriteriene paret hadde. Her har de gått for store lyse marmorfliser, og svarte delikate detaljer.

Fikk bidra litt selv

Når de valgte å gå for Garvik Gruppen sto det høyt på lista at det unge paret ønsket å gjøre litt av arbeidet i boligen selv. De har blant annet satt sammen kjøkken, lagt fliser i gangen og lagt gulv.

– Det var noe som var viktig for oss at vi fikk gjøre, men vi har forstått blant andre at det er litt unormalt, sier Jone,

Derfor har god og sømløs kommunikasjon vært ekstra viktig akkurat i dette tilfellet.

– Vi var jo litt avhengig av at de skulle holde oss oppdatert underveis og at kommunikasjonen skulle være god, slik at vi skulle være ferdig når de trengte oss til å være ferdig. Men det har funket veldig fint.

Det at de har fått være med på å bidra litt inn i husbyggingen har gjort at de har fått et litt annet eierforhold til huset. Noe de setter pris på.

– Da har vi gjort litt selv også, og ikke bare flyttet rett inn i et ferdig hus. Det er jo vårt hus, smiler Jone.

Og etter å ha bodd seg inn i huset de siste månedene er det ingenting paret har å utsette på prosessen

– Vi har generelt vært veldig fornøyd, og har vel egentlig ingenting å sette fingeren på, avslutter Vanessa.

Et stort og praktisk kombinert vaskerom og teknisk rom, samt flere «gjemte» boder i huset gjør at paret har fått utnyttet hver bidige kvadratmeter.
Delikate lysdetaljer setter prikken over i’en på fasaden.