Villa Hausken

Villa Hausken

At det å bygge nytt hus krever lagspill på høyt nivå, er noe Linn Torgersen Hausken og Frode Hausken kan skrive under på. Ikke bare må de ulike fagfolkene samhandle og sende presise pasninger til hverandre.  Også paret som bygger må dele på arbeidsoppgavene og innta ulike posisjoner. Og selv om det ble noen sleivspark og hårfine offsideavgjørelser underveis, kan Linn og Frode si seg godt fornøyd med sluttresultatet og feire at de er kommet i mål med Villa Hausken. 

Her bor: Linn Torgersen Hausken og Frode Hausken med barna Max (4) og Dani (6)
Hva: Ny funkisbolig
Hvor: Åkrehamn, Karmøy
Besøk Linn på Instagram: @linnkr83

Står du utenfor deres nye funkishus i Sandskeivegen 39 på Tjøsvoll øst på Åkra, kan det godt være du hører jubel og seiersbrøl fra innsiden. Jubelscenene kommer mest sannsynlig fra “man caven” til Frode som befinner seg bak døra med Manchester United-logoen på. For Frode Hausken var det et must at han fikk sin egen “hule” da han og kona bestemte seg for å bygge nytt hus. Hun stilte krav tilbake at i så fall måtte den såkalte man caven innredes med egen inngang, kjøkken og toalett – og slik ble det.

Samarbeidet om tegningen

Det var mens de holdt på å pusse opp 80-tallshuset sitt for 3-4 år siden, at planene om å bygge ny bolig begynte å ta form. Tenk å få forme sin egen bolig! Få akkurat den planløsningen de drømte om og skreddersy sin egen bolig! Få en varm og behagelig bolig der familiens behov er dekket i lang tid fremover.
Ikke lenge etter dukket det opp en byggeklar tomt bare noen hundre meter fra der de bodde og byggeprosessen kunne starte.
– Vi hadde allerede en skisse til planløsning da vi hadde vårt første møte med Garvik. Teamet hos Garvik tegnet et flott hus til oss! Med svart Royal Kledning – akkurat slik vi hadde sett det for oss, forteller Linn og Frode.

Målet var å bygge en funksjonell og moderne bolig med store rom, romslige terrasser og egen avdeling til barna. I første etasje er det egen inngang fra garasjen, vaskerom og oppbevaringsrom. Her er det også en hall, soveromsavdeling med gjesterom og hver sitt rom til sønnene. I første etasje er det i tillegg bad og TV-stue.
På hovedplanet er det romslig stue i åpen løsning med kjøkkenet. Her ligger også foredresoverommet med walk in closet og eget bad.

Flott ståltrapp

En kraftig svart ståltrapp signert Stålbyggeren gir huset karakter og særpreg. Alle takene er malt i samme farge som veggene. Det er brukt to gråfarger “Frembrudd” og “Koksgrå” i hele boligen . På gulvene er det lagt enstavsparkett i eik. Alle de tre badene er innredet med marmorfliser og svarte dusjvegger og detaljer. Kjøkkenet fant de på IKEA og er av typen Küngsbacka – også det svart. Ventilasjonen er bygget inn i benkeplaten. Flesteparten av møblene er kjøpt hos Heim Sigurd Svendsen på Åkra.

– Vi har være bevisste på å bruke lokale leverandører og handle mest mulig hjemme, sier Frode og Linn.

Terrassen på hovedplanet kan åpnes helt opp mot stuen med en foldedør. Her kan en nyte nydelig utsikt til friområdene like utenfor. Den 340 kvm store boligen er innredet over tre etasjer og fra stuen i 3. etasje er det flott utsikt til Åkrasanden.

– Noen humper i veien har det vært. Blant annet måtte takhøyden i de tre etasjene reduseres slik at huset ble lavere enn først planlagt. Men vi er godt fornøyd med sluttresultatet og ser virkelig frem til å nyte våren og sommeren på den nye terrassen vår, smiler de.

Innholde i boligreportasjen er hentet fra Vi Bygger Nytt
Tekst: Liv Alsaker Sande – Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen – Stylist: Ann Helen Kvalevaag

Hvis du har lyst til å sjekke noe annet fra oss, ta en titt på Småfrekt og hjemmekoselig nå.