O9048cXA

Lyngen - Et tidløst og moderne atriumhus

BRA 208 M²

KVM 178 M²

SOVEROM 4

Atrium med muligheter

 

Lyngen er et moderne og tidløst hus med et hjerte plassert sentralt i husets kjerne, et atrium. Atriet er et fantastisk inne-ute rom som er overdekket, gir ly for vind og vær, men kan samtidig nytes på lange sommerdager sammen med venner, slekt og naboer.

Sonedelt planløsning

 

Atriet forsyner de bakenforliggende funksjoner med mye naturlig lys gjennom store glassflater og man har direkte tilgang til en stor og åpen kjøkken/stue løsning fra den ene siden av atriet og et privat større soverom fra den andre siden. I bakkant av atriet er det en større hall som kan brukes til en lese-/lekekrok, og hallen fungerer også som et naturlig skille av funksjonene som er plassert i husets hovedplan. Fra hallen er det tilgang til etasjens to mindre soverom og et bad.

 

Praktiske løsninger

 

I hovedplanet finner man også et romslig inngangsparti hvor man har gjennomlys og god plass til garderobe. Inngangspartiet ligger lett tilgjengelig til gjeste-WC, samt et romslig vaskerom.

Mye uteplass og takterrasser

 

Toppetasjen har to takterrasser. En privat, med adkomst fra et større soverom. Dette drømmesoverommet, med både privat uteplass og en romslig gå-inn-garderobe. I tillegg er det en stor terrasse på hele 65 kvadratmeter, med utgang fra loftstuen. Felles for begge terrasser er at taket stikker en god del ut over fasaden slik at man har mulighet å sette ting som puter og gjenstander under hvis regnet kommer.  Etasjen inneholder også et bad.

 

Fleksibilitet

 

Lyngen er et fleksibelt hus og kan bygges både med en eller to etasjer etter hvor mye plass man måtte ønske. Det kan også tilføres en garasje eller carport med bi-inngang gjennom vaskerom, dersom det står på ønskelisten. Med sine fleksible løsninger og multi-funksjonelle rom er

Lyngen et spennende og innholdsrikt hus. Med rene linjer og dynamikk i fasadene gis et utrykk som er tidløst og moderne.

Lyngen er tegnet av Trine Tellefsen, arkitekt/MNAL hos Klepp Prosjektering AS, en del av Mestergruppen. Her kan du lese hennes kommentar om hva hun tenkte da hun skapte dette huset.

Arkitektens kommentar:

 

Konseptet til planleggingen av Lyngen var ideen om å skape en bolig med et utrykk som er inspirert av den tidløse 60-70-tallets funkisstil, men med en moderne tilnærming som gir en original, funksjonell og solid bolig. Atriet spiller den sentrale rollen i husets første etasje og rommene bak omkranser dette. Lyngen åpner seg opp inn mot atriet med foldedør fra kjøkken/stue, balkongdør fra hovedsoverom og store vinduer fra hall. Dette gjør at man har kontakt med atriet fra alle fellesrom i første etasje. Atriet er et skjermet og overbygget areal slik at det fungerer optimalt som et inne/uterom.

Smarte fasadevalg

 

Det er godt med lys inn i boligen i form av store vindusflater, samtidig som det er planlagt slik at man begrenser muligheten for innsyn fra naboer. Fasadene er utformet i en kombinasjon av stående smal og liggende kledning.  Ved hjelp av forskyvninger og utlekking av de forskjellige kledningstypene gis det en spennende dynamikk og dybde i fasadeutrykket. Inngangspartiet til boligen er markert og synlig med et overbygg som ledes inn til hoveddør. Her kan man også få til spennende detaljer i form av benk/bed som et av de ledende elementer. I inngangspartiet har man gjennomgående lys og direkte utsyn til atriet med god garderobeplass og lett tilgang til gjeste-WC og et stort vaskerom/bod.

Åpne flater

 

Det er planlagt en utvidet gang/hall i senter av planløsningen i første etasje. Dette kan brukes til ulike funksjoner og samtidig fungere som et soneskille mellom det private i den ene enden av boligen, med tre soverom og tilhørende bad, mot det som er felles i den andre enden, med en stor stue og kjøkken. Stue/kjøkken er åpen og luftig med store vindusflater hvor spiseplass er plassert ved foldedør som man kan bruke til å understreke opplevelsen av et inne/uterom mot atriet. Trapp som fører opp til andre etasje ligger lett tilgjengelig sentralt i huset. Denne etasjen er planlagt med et større soverom med eget rom til garderobe og en privat terrasse. Badet er plassert lett tilgjengelig både fra soverom og etasjens romselige loftstue, som også har tilgang til en stor terrasse. Vi bygger moderne hus i Haugesund og omegn. Sjekk våre prosjekter.

Lyngen er et tidløst atriumhus med en fleksibel løsning som gir rom til å gjøre det til sitt eget.

Trine Tellefsen, Arkitekt MNAL

Se flere hus fra Mesterhus katalogen