DlcOu_Xg

Nordkapp - Et monumentalt og spektakulært funkishus

BRA 323 M²

KVM 235 M²

SOVEROM 4

Våg å vær annerledes

 

Nordkapp er en kraftanstrengelse av et hus, det våger å være litt annerledes. Det stikker seg ut med former som kan gi assosiasjoner til kunsthistorien, og med et bruksareal på 250 kvadratmeter er det god plass til deg og familien.

Tørrskodd fra bilen

 

Når du kommer opp bakken, kjører du inn i en stor og åpen carport som gir både lys og skygge og beskyttelse mot vær fra alle kanter. Fire søyler står som monumenter ved passasjersiden. Fra carporten kan du benytte deg av bi-inngang med tilhørende utvendig bod, alt sammen nøye komponert sammen med resten av huset.

Unikt inngangsparti

 

Hovedinngangen er tydelig markert med et gjennomgående glassfelt gjennom begge etasjer, som bretter seg over taket og lager en illusjon av at glasset skyter seg inn i fasaden. Inngangspartiet er rent og lyst fra innsiden, så vel som utsiden. Den lange hallen på hele 22,3 kvadratmeter er perfekt til å belyse kunst som henges opp på veggene.

Egen soveromsfløy

 

Huset har også av en praktisk bi-inngang med plass til garderobe. I denne fløyen av huset det vaskerom, tre gode soverom og et romslig bad. Grunnplanet har både innvendig og utvendig bod, disse er lett tilgjengelig og godt integrert, slik at det hele tiden vil fremstå som ryddig i inngangsetasjen.

Romslig stue og kjøkken

 

Fra begge inngangspartier har man direkte tilgang til trappen som føres opp til den virkelige attraksjonen i dette huset; En åpen stue/kjøkken-løsning på hele 72 kvadratmeter. Her er det rikelig med plass til stort spisebord både på kjøkkenet og i en separat spisestue, med fenomenalt overlys og direkte tilgang til en stor terrasse på hele 52 kvadratmeter.

Etasjen rommer en praktisk matbod i tilknytning til kjøkkenet, en avskjermet TV-krok med plass til store og gode sofaer og et gjestetoalett. I denne etasjen finnes også en drøm av en suite med et betydelig soverom med en stor gå-inn-garderobe og eget bad.

Spektakulær funkisvilla

 

Tar du et steg rundt huset er det forbausende hvor effektivt og ryddig huset fremstår i all sin prakt, for prakt det er det. Nordkapp vil være et landemerke på de riktige tomtene og et hjem for deg som liker lys, godt utsyn, minimalt med innsyn og et hus ingen i nabolaget har. Har du lyst til å se alle våre funkishus på Karmøy? Følg lenken.

Nordkapp er tegnet av Trine Tellefsen, Arkitekt MNAL hos Klepp Prosjektering, en del av Mestergruppen. Her kan du

lese hva hun tenkte på da dette flotte huset ble skapt.

Arkitektens kommentar:

 

Konseptet og ideen til å skape Nordkapp var drømmen om å skape noe originalt og spektakulært som har et tydelig og arkitektonisk utrykk, materialer av høy kvalitet og inneholder det lille ekstra. Nordkapp ble nettopp det, med en komposisjon som understrekes av formene i boligkroppen, med slette og skarpe linjer i murpussen, men samtidig varmt og innbydende med kontrasten mot den myke eike-kledningen. Huset er originalt, men samtidig presenterer det seg gjenkjennelig arkitektonisk.

Lys og luft

 

Boligen har store vindusflater, mye lys, luftige rom med god takhøyde og en arkitektonisk solid planløsning. Her har ingenting blitt overlatt til tilfeldighetene. Nordkapp har en ren planløsning og et utrykk med solide materialvalg. Interiøret i boligen er planlagt med lyse vegger, epoxy-gulv og eikespiler i tak som gir en harmonisk og moderne sammensetning av materialer i høy kvalitet.

Et hus for alle livets faser

 

Tanken om hvordan man beveger seg gjennom dagen i de ulike deler av huset sammen med hvordan man vokser gjennom livets faser er nøye vurdert og planlagt i utformingen. Med en barn/ungdomsavdeling i første etasje, med tre soverom hvorav ett kan brukes som et større soverom til foreldre, før ungene er store nok til å ha avdelingen for seg selv, og en romslig TV-stue med plass til venner, samt et tilhørende bad. Boligen har også noen praktiske tilførelser som romslig bi-inngang med direkte tilgang til vaskerom, tilstrekkelig med god bod plass, matbod i tilknytning til kjøkkenet og gjeste-WC. 

Peis sentralt plassert

 

Hovedinngangen til Nordkapp er synlig, skarp og ledende mot trappen som fører opp til neste etasje. Andre etasje har en stor åpen løsning med stue og kjøkken med plass til hele familien. Dette rommet kan brukes til å underholde gjester med god plass til langbord med tilgang til en stor terrasse via store foldedører som visker ut grensene mellom inne/ute. Stue/kjøkken er allikevel intimt nok til å kunne nyte plassen for to, med en peis sentralt i rommet som kan observeres fra alle kroker kan man skape seg ulike soner. Soverommet i denne etasjen er stort og lyst med eget rom til garderobe og eget bad som skaper den private delen som man gjerne ønsker å trekke seg tilbake i.

Nordkapp er en bolig med høy arkitektonisk kvalitet med et balansert og originalt utrykk med nøye planlagte løsninger og materialvalg.

Trine Tellefsen, Arkitekt MNAL

Alta er tegnet av Trine Tellefsen, Arkitekt MNAL hos MG Arkitekter.

Se flere hus fra Mesterhus katalogen