Overlykkelige over at det gikk så fort

I slutten av mars 2023 flyttet Lilly og Dennis Knarvik inn i sitt nye Garvik-hjem på Håvik. Et sted de i utgangspunktet aldri hadde forestilt seg at de skulle bo.

Men både boligen og plasseringen viste seg å være et godt valg.

– Vi har alltid sett på Håvik som et sted du bare kjører forbi, men så har vi endt opp med å trives kjempegodt. Det er veldig kjekke folk og naboer rundt her, og alle vi kjenner kjører jo innom. Vi er veldig glad i besøk, så det passer oss fint, sier Lilly.

Lilly og Dennis møttes da begge var boende i Stavanger. Da Dennis fikk jobb på tvers av landet, flyttet de til Østlandet og kjøpte sitt første nøkkelferdige hus. Noen år senere pakket de nok en gang sakene og vendte tilbake til Lillys hjemsted, Karmøy. Her begynte jakten på drømmehjemmet.

Er du også jakt etter en nøkkelferdig bolig? Se våre pågående boligprosjekter her.

Gå til boligprosjekter

Valget mellom Grinde og Håvik

Etter å ha bygd hus i 2018, hadde Lilly og Dennis ønsker om at også deres fremtidige hjem skulle være et nybygg. Etter å ha søkt litt rundt på Finn.no, fattet de først interesse for en bolig i Grinde. Like etter dukket annonsen for de prosjekterte Garvik-boligene på Håvik opp.

– Vi hadde i utgangspunktet ingen forbindelse til verken Grinde eller Håvik, men begge boligprosjektene lå innenfor samme prisklasse. Fordelen med Garviks boliger var at de var husbankfinansiert og i nærheten av familien min. I tillegg var det veldig lik planløsning som i venninnen min sitt hus fra Garvik – og det likte jeg, forteller Lilly.

Lillys favorittsted i boligen er det romslige kjøkkenet med god benkeplass og oppbevaringsløsninger.
Paret valgte å gå for en kreativ løsning med led-belysning under trappen. Dette skaper et unikt blikkfang hele veien opp til andre etasje.

Ble inspirert av venninnens Garvik-hjem

For anledningen har vi satt oss ned i hjørnesofaen i den åpne stue- og kjøkkenløsningen i boligen. Veggene rundt er malt i en lun beige farge. Interiøret er skandinavisk, med innslag av svarte detaljer på varmepumpe og vinduskarmer. Dørene og lysbryterne er også svartkledde, og står i stil med den velkjente Black-edition fasaden på utsiden av boligen. Noe som fort falt i smak hos Lilly.

– Det er jo mange gode utbyggere i området, og det var i utgangspunktet ikke slik at vi følte at vi måtte gå for Garvik Gruppen. Men så har jeg en venninne som har bygget med Garvik, og de var jo kjempefornøyde. I tillegg synes jeg disse Black edition-husene til Garvik var veldig kule og moderne.

Moderne løsninger og kreative idéer

Kort tid etter at de hadde sett Finn-annonsen, kontaktet de Garvik. Og da alle formaliteter var i boks, foreslo Garvik at de kunne komme å se på boligene som allerede var blitt oppført slik at de kunne få idéer til hvordan de selv ville sette sitt preg på hjemmet.

– I det siste nøkkelferdige huset vi bygde var det strenge krav til hva vi kunne gjøre og hvilke produkter vi kunne velge. Hos Garvik fikk vi lov til å velge mellom hva som helst, samtidig som de og leverandørene hjalp oss med valgene, sier Lilly. – Det var en veldig enkel og fin prosess med raske tilbakemeldinger når vi spurte om noe, sier Dennis.

Blant annet fikk paret spesialbestilt trapp med led-lys under trinnene og bygget en ekstra bod i samme farge som veggene under trappen. Et stort og romslig kjøkken var også et stort «must» for paret.

– Vi opplevde både byggeprosessen og justeringene som ble gjort veldig oversiktlige, og vi trengte aldri å ringe for å påminne dem to ganger om de nye endringene vi ville gjøre, forteller Dennis. – De var også veldig gira når vi ville gjøre noe annerledes. Jeg tror Garvik syntes det var like kult som oss når vi kom med idéene våre og var så ivrige, legger Lilly til.

På baderommene er det bygget inn integrerte hyller i dusj og over badekaret for praktisk plassbesparing.
I andre etasje er det gjort plass til en koselig loftstue med TV-krok og musikkinstrumenter.
Barnerommene er store og lysrike, med gode utnyttingsmuligheter for møblering.

Sto ferdig før tiden

Paret ble også positivt overrasket da boligen sto klar – hele to måneder før tiden.

– Da vi skrev kontrakten fortalte de oss at det ville ta ca. ett år før vi kunne flytte inn, så vi ble jo overlykkelige over at det gikk så fort. Jeg har så og si aldri hørt om noen som bygger hus og får flytte inn før tiden, så det er vi kjempefornøyd med, sier Lilly.

God oppfølging

Så langt har familien stortrivdes i sitt nye hjem. Inne består boligen av to bad, kjøkken og stue, fire soverom, vaskerom og loftstue. Utenfor er boligens fasade og carport dekket i Royalimpregnert kledning og fasadeplater i aluminium. På baksiden har Garvik laget til en platting på det åpne hageområdet, som er dekorert med en koselig hagelounge for varme sommerdager.

– Vi har fått mye område for oss selv, og selv om noen kanskje synes at vi ligger litt eksponert til veien som går forbi her, merker vi ikke noe særlig til det selv, sier Dennis. – Det er en veldig fin plassering med tanke på barnehagen og skolen, sier Lilly.

Oppfølgingen etter innflytting har også vært bemerkelsesverdig.

– Vi har jo hatt noen småting her og der, men da har vi bare ringt Thomas som fikser opp med en gang. Vi får alltid svar på det vi spør om, så de har vært veldig tilgjengelige selv etter innflyttingen, sier Dennis.

Paret har valgt det minste rommet til seg selv. Dette ligger i første etasje i boligen.

Hvem har gjort hva:

Husleverandør og tømmerarbeid: Garvik Gruppen
Kjøkkenleverandør: Drømmekjøkken, Friestad Kjøkken & Interiør
Baderomsleverandør: Vikingbad
Flislegging bad: Dima Murerfirma AS
Rørleggerarbeid og elektrisk: Aibel
Maler: Haugaland Malerservice AS
Gulvlegger: Garvik
Trapper: Garvik
Uteområde: Garvik

Er du også jakt etter en nøkkelferdig bolig? Se våre pågående boligprosjekter her.