funkishus karmøy

Bygde drømmehuset i barndommens hage

De bygde først et hus et annet sted i Kopervik. Men la aldri bort drømmen om at en dag skulle de bygge ved Eline Maries barndomshjem. Garvik ble en viktig sparringspartner for å få byggeprosjektet godkjent og på under ett år var det nye huset i Longanesvegen i Kopervik klart for innflytting.

Her bor:
Hvem:  Eline Marie Risvik og Jan Thore Fresi med barna Henrik (10) og Thomas (3)
Hva: Moderne funkisinspirert bolig levert av Garvik
Hvor: Longanesvegen 29, Kopervik
Instagram: _elinemarierisvik

villa risvik

Vi Bygger Nytt besøker boligen til familien Risvik Fresi en solskinnsdag i slutten av november. I det døren åpnes til den nye boligen, slår en herlig duft av gjærbakst i mot oss. Eline Marie har laget bladkrans fra oppskriftsboka fra ungdomskolen som stadig er i bruk. Ingen tvil om at det må være ekstra kjekt å bake og holde på med matlaging når kjøkkenfasilitetene er så gode.

– Vi er knallfornøyde med kjøkkenet. Liker godt plasseringen i rommet med inngang fra hallen og åpen løsning mot stuen. Vinduene ut mot gårdsplassen der vi kan følge med på hvem som besøker oss og den fine utsikten fra spisestuen mot sjøen. Er spesielt fornøyd med den store kjøkkenøya som gjør at vi kan lage mat mens vi har full kontroll på det som skjer i stuen, smiler Eline Marie.

moderne kjøkken villa risvik

Handlet lokalt
De er selvforsynte med snekkerferdigheter i familien. Både far i familien Jan Thore Fresi og brødrene til Eline Marie er utdannet i den retningen. Derfor var det naturlig at de selv tok på seg jobben med å legge nytt gulv i hele huset og spiletak i taket på kjøkkenet. De la også eikespiler utpå skapene på kjøkkenøya. Et delikat valg som står flott til det helhvite kjøkkenet fra Sigdal kjøpt hos Knapphus Kjøkkensenter på Bygnes – bare noen hundre meter unna.

– Vi har vært opptatt av å handle til det nye huset hos de ulike forhandlerne rundt oss. Da blir det praktisk og lett å stikke innom om vi lurer på noe. Hos Knapphus Kjøkkensenter fikk vi god hjelp av entusiastiske og meget serviceinnstilte medarbeidere. Slike opplevelser gjør det rett og slett ekstra kjekt å bygge hus, sier hun.

stue enebolig karmøy

Bygde ved barndomshjemmet
For Eline Marie og Jan Thore har ikke alltid vært sikre på at de ville klare å gjennomføre husprosjektet på tomten som var skilt ut fra hagen til hennes foreldre. Selve godkjenningsrunden med kommunen tok lang tid, og Eline Marie berømmer innsatsen til boligleverandøren Garvik for at det ble bygging.

– Det var en litt krøkkete og omstendelig prosess en periode, og vi er derfor meget takknemlig for at Garvik stadig stod på for oss og gjorde nødvendige endringer. Dessuten var de flinke å holde seg til tidsskjemaet, sier hun

lekre detaljer villa risvik

I mai i år kunne de flytte inn i den moderne boligen i Longanesvegen med flott sjøutsikt og friområder like ved. Boligen går over tre etasjer og er totalt på 280 kvm. Den inneholder på hovedplan hall, vaskerom, toalettrom, kjøkken i åpen løsning med stuen, et barnesoverom, foreldresoverom med garderoberom og eget baderom. I 3. etasje er det loftstue og et soverom og utgang til en herlig terrasse som vender mot sjøen. I første etasje som er i plan med hagen er det medierom, TV-stue, bad, soverom og 2 disponible rom som ennå ikke er innredet.

Innredningen heller mot en nordisk lys stil. De fleste veggene er malt med en naturhvit farge – den heller mot beige og står flott til eikeparketten på gulvet og eikespilene i taket.
Vi liker å innrede med praktiske møbler og heller mot en minimalistisk stil. Men byr gjerne på med litt fargesterkt «krydder»i de ulike rommene, smiler Eline Marie. 

moderne detaljer nytt hus karmøy

Ny bolig for andre gang
Dette var andre gang familien Risvik Fresi bygde nytt hus. Første gang i 2008 flyttet de inn i nøkkelferdig enebolig i Asaldalbakken i Kopervik. De trivdes godt i denne boligen som var både praktisk og ligger i et familievennlig boligområde. Så ble da også eneboligen solgt snarere enn forventet, og Eline Marie og familien måtte som en nødløsning bo de siste månedene i leiligheten til hennes foreldre i nabohuset.

– Vi var heldige som fikk bo der og ikke minst meget praktisk siden det bare var noen meter fra vårt nye hus, sier hun. 
Det å bygge tett på familien, ser hun bare lyst på. Det er kjekt for sønnene å bo tett ved besteforeldrene og ikke minst er det praktisk for begge parter.

– Vi har jo visst om denne tomten hele tiden og avtalen med mine foreldre var at vi fikk kun bygge her selv. Noe salg videre til andre var ikke aktuelt. Også mine to eldre brødre har hver sin tomt her – så kanskje en dag blir hele Risvik-familien samlet her i Longanesvegen, smiler Eline Marie. 

Innholde i boligreportasjen er hentet fra Vi Bygger Nytt
Tekst: Liv Alsaker Sande. Foto: Grethe Nygaard

Hvis du har lyst til å sjekke noe annet fra oss, ta en titt på Samme huset – helt ny stil nå.