Boligreportasje med Olav Jentoft og Frida Qvale

Fikk et moderne drømmehus på første forsøk

Det blir ofte sagt at en må bygge hus tre ganger for å få det akkurat slik en ønsker seg det.
– Vi er strålende fornøyd med det nye huset vårt og synes Garvik Gruppen gjorde en god jobb som byggefirma i Haugesund, sier Olav Jentoft og Frida Qvale.

Hvem: Olav Jentoft og Frida Qvale med sønnen Fredrik (1 ½ år)
Hvor: Sveiven, Skåredalen i Haugesund
Hva: Moderne funkishus

Er du også på jakt etter noe unikt? Avtal en gratis konsultasjonstime med oss.

Avtal et møte her
Villa Jentoft - Et moderne funkishus
Villa Jentoft - Funkishus i Haugesund med moderne detaljer
Villa Jentoft - Et moderne funkishus i Haugesund

Da Olav Jentoft (29) og Frida Qvale (29) satte i gang husprosjektet fant de fort ut at det var greit å ha en arbeidsfordeling seg i mellom. For Frida, som til daglig jobber som regnskapsfører hos Østensjø Rederi, ble det naturlig å følge opp budsjettet og økonomien i prosjektet. Mens samboeren Olav som er eiendomsmegler hos Meglerhuset Rele tok seg mest av den daglige kontakten med byggefirma og la gjerne en tur innom byggeplassen når han var i nærheten.

– Akkurat det å fordele oppgavene seg imellom er nok lurt når en bygger nytt funkishus. For det er mange valg som må tas og det er smart å ha tett kontakt med husleverandøren, sier Olav og Frida som mener at noe av det vanskeligste er å se for seg hvordan det vil se ut til slutt.

– Vi har jo aldri bygget hus før. Så dette var en helt ny erfaring for oss. Det kan være vanskelig å se hvordan det vil bli ut i fra noen tegninger. Derfor var det godt å ha Mangor Stava med seg i prosessen. Han er en erfaren byggeleder for Garvik Gruppen og kom med gode tips underveis. Han fulgte godt opp de ulike underleverandørene, sier de.

Gangen i Villa jentoft med flotte fargedetaljer
Hovedbad med moderne farger - Villa jentoft i Haugesund
Hovedbad med flotter interiør detaljer - Villa jentoft i Haugesund

Funksjonelt funkishus

De flyttet inn i det moderne funkishuset i mars 2020 – bare noen dager før Norge stengte ned på grunn av koronaen. Huset i det nye byggefeltet Sveiven i Haugesund går over tre etasjer og har et bruksareal på nærmere 280 kvm, inkludert den integrerte garasjen. Fra den er det praktisk inngang direkte inn i huset.

Funksjonalitet er uten tvil et viktig stikkord i denne boligen. Frida og Olav har vært opptatt av at planløsningen i boligen skal fungere i lang tid – ikke bare nå i småbarnsfasen. Et godt eksempel er de innebygde trappene som gjør at plassen under trappeoppgangene blir maksimalt utnyttet og samtidig begrenser støy mellom etasjene. I hallen har de en stor innebygd garderobe og her er det også dør inn til en av flere boder i huset.

Kult spisebord med svarte detaljer i funkishuset Villa jentoft i Haugesund
Moderne kjøkken med tøffe fargekombinasjoner mellom svart og marmor - Funkishuset Villa jentoft i Haugesund
Stue med moderne interiør detaljer og farger - Villa jentoft i Haugesund

Flott beliggenhet i Haugesund

Den solvendte boligen har også fått flere større terrasser og både herfra og de store stuevinduene er det praktfull utsikt mot Steinsfjellet og By-heiene. Det var akkurat dette med den flotte beliggenheten som gjorde at de valgte å bygge nytt hus.

– Egentlig var vi på jakt etter en brukt familiebolig i Haugesund og omegn. Men plutselig dukket denne fine tomten opp her i Sveiven og ikke lenge etter satt vi på Garvik Gruppen sitt kontor og fikk tegnet et hus akkurat til oss. Det er en helt spesiell følelse å sette i gang et byggeprosjekt der en vet at huset som tegnes er skreddersydd til oss og våre behov. Det er utrolig spennende, men også litt skummelt. Heldigvis geleidet Garvik oss på en betryggende måte og kom med veiledning og mange gode tips underveis. Selve byggingen gikk også knirkefritt og fra første spadestikk til vi flyttet inn tok det ca. 10 måneder, forteller de.

Grønt bad og flotte interiør detaljer - Villa jentoft i Haugesund
Grønt bad og flotte interiør detaljer - Villa jentoft i Haugesund
Barnerom med moderne fargekombinasjoner - Villa jentoft i Haugesund

Moderne og innholdsrikt

Boligen inneholder på første plan en hall, en egen avdeling med tre soverom, bad, bod og vaskerom med inngang til garasjen. I 2. etasje er det kjøkken i åpen løsning med stuen og utgang til en stor terrasse. Her er det også et gjestetoalett, hoved soverom med walk in closet og eget bad. I 3. etasje er det loftstue og gang med utgang til terrasse.

Vil du lese flere boligreportasjer fra oss? Sjekk denne: Bygde drømmehuset i barndommens hage nå.